Information

ÅF Inshore Race 2018 seglades i Stockholm lördag 30 juni. ÅF Inshore Race ger ett kappseglingstillfälle nära hemmahamnen för seglare i Stockholms närhet och kring Mälaren.
KLASSER: SRS
DATUM: 30 JUNI 2018
PLATS: STOCKHOLM
RESULTAT: ÅF INSHORE RACE 2018

ÅF Inshore Race - kappsegling i innerskärgården

ÅF Inshore Race är en distanskappsegling vid Fjäderholmarna, Nacka strand, Lidingö och Djurgården. Bansträckningen anpassas efter vädret för att alla ska vara tillbaka på Skeppsholmen innan kvällen, i tid för prisutdelningen. Start och mål i Stockholm erbjuder ”dubbel” seglarfest för publiken som får chansen att se både start och målgång.

Kappseglingen är öppen för båtar som har ett SRStal/mätbrev. Priser delas ut till de främsta båtarna i SRS och utöver det till Classic, flerskrov och entyp med minst åtta startande båtar. Antalet deltagare har maximerats till cirka 100 båtar.

Prisutdelningen och eftersnacket på lördag kväll är en viktig del som skapar gemenskap och stämning. Och för en del av besättningarna är ÅF Inshore Race en generalrepetition inför ÅF Offshore Race som startar dagen efter.

Redan torsdag 27 juni öppnar evenemangsområdet på Skeppsholmen. Det kommer vara aktiviteter från Batteriparken, segelfartyget af Chapman och ända ut till Kastellholmen. Under 2017 hade vi nära 200 000 besökare!

Välkommen till start och till aktivitetsområdet - och till KSSS stora familjefest!

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2017-06-22